Produkcija sadržaja

Bilo da je riječ o content marketingu, native marketingu ili jednostavno storytellingu, tekstualni i vizualni sadržaj će pomoći da ispričate svoju priču.

Zašto je to važno?

Iz posve jednostavnog razloga. Ako ne ispričate svoju priču i ono što nudite, ljudi neće znati za vas. To čak i potvrđuju istraživanja koja pokazuju da oko 70 posto kupaca donese odluku o tome koji proizvod ili uslugu će odabrati i prije nego odu u dućan, poslovnicu ili na web shop te provjere ponudu. U tom donošenju odluke im pomaže sve ono što pročitaju, vide i čuju i to najčešće na internetu. Istraživanje koje je provela tvrtka GE Capital Retail Bank je pokazalo da 81 posto kupaca istražuje proizvode online prije nego što ih kupi u trgovini. Također se pokazalo da potrošači u prosjeku potroše  79 dana na prikupljanja informacija prije nego obave veliku kupnju.

Stoga kada govorimo o marketingu, sadržaj je taj koji bi trebao voditi do isplativog djelovanja kupca – bilo da je riječ o kupnji, najmu ili nekom drugom potezu. Potrebno je naglasiti da isplativo djelovanje nije sama prodaja, nego nekoliko točaka koje mogu voditi do odluke o kupnji. Drugim riječima, sadržaj koji objavljujete na svojoj web stranici i drugim platformama pomaže stvoriti svijest o brendu, razviti odnose s kupcima i klijentima, povećati broj posjeta na web stranicu, izgraditi kod kupaca povjerenje i vjerodostojnost.

Kakav sadržaj vam nudimo?

Vrsta sadržaja koju možemo kreirati za vas, uz naglasak na prilagodbu istog vašim kupcima i klijentima:

          Tekstualni sadržaj

  •  tekstovi za službenu web stranicu
  •  specijalizirani tekstovi za blogove
  • promo članci za portale
  • native članci
  • e-book

         Vizualni sadržaj

  • fotografije
  • video
  •  infografika

Drugim riječima, pisat ćemo, dizajnirati i izraditi sadržaj koji će vašim kupcima biti zanimljiv, a opet na najbolji mogući način će prezentirati vaš brend.

Što predstavlja optimizacija sadržaja?

Optimizacija sadržaja za tražilice ili SEO je prilagodba sadržaja na web stranicama za dobivanje što viših odnosno puno boljih pozicija u rezultatima pretraživanja (na Google). Na taj način se nastoji povećati posjećenost web stranice te ovisno o djelatnosti i samim mogućnostima koje ima web stranica postići neke od sljedećih stvari: povećati broj upita, ojačati prodaju, povećati dostupnost ciljanoj publici (dob, spol, zanimanja, mjesto stanovanja i dr.).